Ceremoniebegeleidster

Heb je altijd al gedroomd van trouwen met blote voeten op het strand, bij jullie thuis op de deel, hoog op een berg of gewoon in de achtertuin? Niet in elke gemeente is dit te realiseren omdat er bij een officiële huwelijksvoltrekking eisen en voorwaarden worden gesteld. Dan kun je overwegen om (kosteloos) voor de wet te trouwen de ceremoniële huwelijksviering vier je dan wanneer, waar én zoals je het zelf wilt, zelfs op zaterdagavond of zondagochtend! Jullie gasten hoeven geen verschil te merken.

SI, OUI, YES, JA….

Trouw je in het buitenland dan trouw je doorgaans in de taal van dat land met de bijbehorende, vaak afwijkende, huwelijkswetten van dat land. Achteraf moet je in Nederland jullie huwelijk nog laten registreren.
Je kunt er voor kiezen om ceremonieel in het buitenland te trouwen. Je hebt dan vooraf alles perfect naar Nederlandse wetten geregeld door in Nederland je wettelijke huwelijk, en wie weet wel kosteloos of voor een aangepast tarief, te laten voltrekken. Neem contact op en samen komen we er vast en zeker uit. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk.

Is het allemaal wettelijk geregeld?

Je hoort vaak dat een ceremonieel spreker niet ‘het officiële deel’ mag doen. Met mijn benoeming en beëdiging mag ik in alle Nederlandse gemeenten een benoeming voor één dag aanvragen. Het is aan de desbetreffende gemeente of zij mij toestemming geven om het bruidspaar voor de wet te mogen trouwen. Bij de benoeming voor één dag, moet ik mij wel aan de regels houden van deze gemeente. Word ik niet benoemd, dan kan ik mijn bruidspaar ceremonieel trouwen.

 Klaar voor nog een keertje: JA, ik wil?

Het vernieuwen van jullie trouwbelofte kan in Nederland of in het buitenland en je hebt daar geen ambtenaar van de burgerlijke stand voor nodig. Opnieuw je trouwbelofte uitspreken met dezelfde persoon is mogelijk in een ceremoniële viering. Tijdens een ceremoniële viering creëren we jullie eigen ‘officiële moment’. Dit is volledig zelf in te richten en hier hoeft geen rekening gehouden te worden met eisen en voorwaarden van de gemeente waar dit plaatsvindt. Begin dus maar vast met het opstellen van jullie gastenlijst of misschien kies je er deze keer wel voor om het heel intiem te houden.

Wil je het uitschreeuwen op de hoogste berg van geluk of kies je nu voor een kampeerboerderij met de hele familie? Je verklaart je liefste nog een keertje al je liefde en toewijding in voor- en tegenspoed.

Ring verloren, doorgesleten of kapot? Nu is er een mooie gelegenheid om elkaar weer een teken van trouw te geven.

Zijn er misschien wel kinderen of kleinkinderen en willen ze dolgraag hun steentje bijdragen? Alles kan en alles is bespreekbaar om er een onvergetelijke dag van te maken!